'Europese topclubs azen op Fati: Barcelona wil verbeterd contract aanbieden'

'Europese topclubs azen op Fati: Barcelona wil verbeterd contract aanbieden'

19-10-2021 08:57 Laatste update: 09:06
67

FC Barcelona verlengde onlangs succesvol het contract van toptalent Pedri tot 2026. Nu Barça de middenvelder binnenboord heeft weten te houden, is het zaak dat ook het contract van Ansu Fati wordt opengebroken en verlengd. Mundo Deportivo meldt namelijk dat meerdere Europese topclubs interesse hebben in de aanvaller.

Fati ligt nu nog tot de zomer van 2022 vast, al heeft Barça de optie om het contract met twee jaar te verlengen. De Catalanen willen echter geen gebruik maken van deze mogelijkheid, maar zouden Fati liever een verbeterde verbintenis voor langere tijd willen aanbieden.

Daarnaast zou in het nieuwe contract van Fati, net als bij Pedri, een ongekend hoge afkoopsom moeten worden vastgelegd. Hiermee wil Barcelona voorkomen dat het talent wordt weggekocht door een andere grootmacht. Volgens Mundo Deportivo zijn er namelijk meerdere Europese topclubs uit Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk zéér geïnteresseerd in de diensten van Fati.

Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de aanvaller, zou overigens al in gesprek zijn met technisch directeur Mateu Almaty van FC Barcelona over een eventuele nieuwe verbintenis.