'Trainersklus in Nederland heeft mijn voorkeur, maar zou buitenland ook overwegen'

'Trainersklus in Nederland heeft mijn voorkeur, maar zou buitenland ook overwegen'

09-11-2021 14:00
44

Als hij de kans krijgt, wil Maurice Steijn zo snel mogelijk weer aan de slag als coach. De geboren Hagenaar heeft een voorkeur voor een job in de Nederland, maar staat ook open voor het buitenland, vertelt hij aan VoetbalPrimeur.

Steijn moest afgelopen zomer noodgedwongen vertrekken bij NAC. Daar vertelde hij in gesprek met VP al uitgebreid over. Momenteel probeert Steijn zo veel mogelijk het binnenlandse en buitenlandse voetbal te volgen. "Ik heb een aantal wedstrijden bij VVV op de tribune gezeten. Daarnaast heb ik alle duels van ADO gezien en ben ik ook naar FC Volendam gegaan. Bij Volendam spelen ze heel leuk voetbal. Ik vind het interessant om te zien hoe ze stap voor stap weer terug willen naar de Eredivisie. Van vrijdag tot zondag probeer ik al het Nederlandse voetbal te volgen. Doordeweeks kijk ik dan naar de buitenlandse wedstrijden."

'Heel mooi om te zien'
Dat Steijn veel naar wedstrijden van ADO Den Haag kijkt, heeft een reden: zijn zoon Sem is namelijk een belangrijke kracht bij de Haagse club. Dat maakt Steijn senior, die in 2017 Keuken Kampioen Divisie-trainer van het jaar werd, trots. "In de voorbereiding speelde hij zichzelf in de ploeg. Dat kan niet beter. Hij heeft veel goals en assists geproduceerd. Het is heel mooi en gaaf om te zien hoe hij zich als middenvelder ontwikkelt bij ADO."

Vader en zoon praten regelmatig over de optredens van Sem. "Ik kijk veel wedstrijden, dus ik probeer hem wel dingen mee te geven", vertelt zijn vader. "Maar Sem heeft trainers die de wedstrijden met hem nabespreken. Er zijn dus wel momenten dat ik wel advies aan hem geef, maar dat is altijd in relatie met hoe de trainers hem willen zien spelen. Die gaan namelijk aan de slag met hem."


Sem en Maurice in hun tijd bij VVV

'Nederland heeft mijn voorkeur'
Zelf is Steijn na zijn vertrek bij NAC nog niet onder de pannen. Het kriebelt echter wel weer bij de 47-jarige coach, die ervoor openstaat om in het binnen- en buitenland aan de slag te gaan. "Maar Nederland heeft wel mijn voorkeur", vertelt Steijn. "Ik heb al in het buitenland gewerkt en ik zie veel uitdagingen in Nederland. Maar als er een mooi buitenlands avontuur voorbij komt, dan zal ik dat ook overwegen."

Voor Steijn is het ook geen probleem om in het lopende seizoen bij een club in te stappen. "Dat zou ik wel willen doen. Het lijkt me ook leuk om te helpen bij een club die in de problemen zit. We kunnen dan samen onze schouders eronder zetten en de weg omhoog inslaan. Maar de situatie kan ook anders zijn als ik tussentijds instap: misschien wordt er ergens een trainer weggekocht en krijgt hij een positieverbetering. Daardoor komt er dan ergens anders een plek vrij. Dat lijkt me ook een hele mooie uitdaging om aan te gaan", besluit hij.

(Nordin ’t Hart/VoetbalPrimeur)