Verbazing bij Jonker: 'Waarom beweren twee trainers dat over Malen?'

Verbazing bij Jonker: 'Waarom beweren twee trainers dat over Malen?'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 12:22di 19-10-2021 om 12:22

Andries Jonker heeft bewondering voor Donyell Malen. De aanvaller van Borussia Dortmund speelt dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena tegen zijn jeugdliefde Ajax. Dat heeft hij volgens Jonker helemaal zelf afgedwongen.

Jonker maakte Malen mee als hoofd jeugdopleiding van Arsenal. "Nu is hij fysiek heel sterk, maar toen was hij op 75 procent van wat hij nu is", blikt de huidige Telstar-trainer terug in gesprek met de NOS. "Hij zag dat hij het op deze manier niet ging redden. Donyell heeft toen zelf voor mentale begeleiding gezorgd en de knop omgezet om er op een andere manier mee om te gaan. Dat heeft hij dus helemaal uit zichzelf gedaan. Ontzettend knap op die leeftijd."

Vier jaar geleden koos Malen voor PSV, waar hij zijn grote doorbraak beleefde. Dortmund telde deze zomer dertig miljoen euro voor hem neer. Toch zijn er nog twijfels: zo zei Frank de Boer na de EK-uitschakeling van het Nederlands elftal dat Malen niet meer dan zestig minuten aankan. "De Boer was natuurlijk niet de enige. Schmidt heeft ook weleens iets soortgelijks gezegd over Malen. Dat vond ik wel heel vreemd", aldus Jonker.

"Ik dacht misschien is er iets aan de hand met hem. Maar toen Malen zelf zei dat hij het niet begreep snapte ik het ook niet meer. Waarom zijn er twee trainers die dat beweren dat hij het niet vol kan houden? Hij is 21 jaar en topfit. Als er geen fysiek ongemak is dan begrijp ik daar niets van." Jonker wil nu vooral van Malen genieten bij Dortmund. "Dat hij de omslag heeft gemaakt en nu in de top van Europa speelt vind ik echt formidabel. Dat heeft hij helemaal zelf gedaan. Een voorbeeld voor de jeugd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws