Venezia-trainer 'ontdekt' debutant Haps en deelt sneer uit aan Eredivisie

Venezia-trainer 'ontdekt' debutant Haps en deelt sneer uit aan Eredivisie

19-10-2021 13:55
60

Ridgeciano Haps heeft punten gescoord bij Venezia-trainer Paolo Zanetti. Bij het eerste competitie-optreden van de vleugelverdediger won de Italiaanse promovendus meteen van Fiorentina (1-0).

Het was de eerste Serie A-zege van Venezia in negentien jaar. "Het was een perfecte avond", aldus Zanetti. Haps staat er goed op bij zijn trainer: de voormalige linksback van Feyenoord en AZ werd bij zijn debuut de eerste speler in de Italiaanse competitie die zijn tegenstanders drie gele kaarten bezorgde. "Het was zijn eerste wedstrijd en meteen een heel goede", aldus Zanetti.

Dat het zo lang duurde tot Haps zijn eerste competitieminuten mocht maken, had voor een deel te maken met zijn verleden: de oud-speler van AZ en Feyenoord speelde zijn hele leven in de Eredivisie - en dat is volgens Zanetti niet per se een goed teken. "Hij moest wennen aan de viermansdefensie en komt uit een competitie waar het tactische aspect niet zo belangrijk is. Maar hij heeft kwaliteit. We hebben hem echt ontdekt vanavond."