Vormer wilde geen aanvoerder meer zijn: 'In één keer acht jaar Brugge verpest'

Vormer wilde geen aanvoerder meer zijn: 'In één keer acht jaar Brugge verpest'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 14:11di 19-10-2021 om 14:11

Laatste update: dinsdag 19 oktober 2021 om 14:25di 19-10-2021 om 14:25

Ruud Vormer heeft dit seizoen uit blinde woede aangeboden zijn aanvoerdersband in te leveren. Dat bevestigt de middenvelder van Club Brugge in een interview met Het Laatste Nieuws. Aanleiding was zijn reserverol in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

Club Brugge stuntte vorige maand door het sterrenensemble van PSG op een 1-1 gelijkspel te houden. Vormer kwam echter geen minuut in actie. De aanvoerder werd op sportieve gronden gepasseerd door trainer Philippe Clement. Op de training ontdekte Vormer dat hij buiten de boot zou vallen.

"Ik ben 33 - ik vind het helemaal niet erg om eens een weekendje ernaast te vallen. Ik snap dat. Maar niet in de Champions League, toch? Da's het mooiste wat er is", reageert Vormer. "Zeg dan: Rudy, je speelt tegen Paris, maar daarna ga je er effe uit. Nu zag ik het op de tactische training twee dagen voor de wedstrijd. Ik had een oranje hesje om... Ik keek om mij heen en ik dacht: Hé, dit klopt hier niet."

"Toen ben ik na de training heel kwaad geworden", aldus de Brugge-captain. "Ik ben naar het bureau van de trainer gestormd. In zo'n wedstrijd stel je je aanvoerder op, denk ik dan bij mezelf. Op dat moment deed het me heel erg pijn. Ik wou mijn kapiteinsband afgeven. Ik vond dat ze in één keer mijn acht jaar bij Brugge hadden verpest."

Clement vond dat Vormer verdedigend niet goed genoeg was voor het duel met PSG. "Ik heb gezegd wat ik dacht en voelde, maar het respect voor elkaar is op elk moment gebleven. Weet je, Club Brugge is mijn clubje geworden. Kon er dan vooraf niet enige communicatie zijn? Zodat ik het niet op training moest zien... Maar goed, ik heb het intussen een plekje kunnen geven. Ik denk opnieuw positief."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws