Talenten AZ scoren in twee duels elf keer en gaan door in UEFA Youth League

19-10-2021 19:07
25

De talenten van AZ hebben dinsdag huisgehouden in de UEFA Youth League. In Alkmaar werden de leeftijdsgenoten van Gabala SC getrakteerd op een 7-0 nederlaag. De eerste wedstrijd eindigde al in een 0-4 overwinning.

Het werd al snel duidelijk dat AZ O19 de wedstrijd zou gaan winnen. Na de vlugge 1-0 van Nick Koster in de vierde minuut maakte Fedde de Jong er al snel 2-0 van. Dat deed de middenvelder met een schitterende omhaal. Nog voor de rust liep AZ uit tot 4-0 (Koster en MYron van Brederode). De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in 7-0. Na rust scoorden ook Jurre van Aken, Tom Kerssens en Mexx Meerdink.

AZ O19 speelt in de Youth League, maar in een ander toernooi dan Ajax O19. AZ is ingedeeld in het Domestic Champions Path, Ajax in het Champions League Path. De Alkmaarders moeten nu een knock-outfase overleven om uiteindelijk clubs uit het Champions League Path tegen te komen.