Sporting is maatje te groot voor Besiktas en mag nog hopen in poule Ajax

19-10-2021 20:42
13

Sporting Portugal heeft de clash der groepsgenoten van Ajax gewonnen. De Portugese topclub was in Istanbul een maatje te groot voor Besiktas. Aanvoerder Sebastián Coates vertolkte een hoofdrol tijdens de 1-4 zege.

Coates, die tegen Ajax ontbrak vanwege een blessure, opende na vijftien minuten de score door uit een hoekschop binnen te werken. Dat kunstje herhaalde de Uruguayaan in de 27ste minuut. Tussendoor maakte Cyle Larin gelijk voor Besiktas, maar Sporting beslechte het pleit kort voor rust. Domagoj Vida, in Amsterdam bekend als de knipoog-Kroaat, maakte hands en Pablo Sarabia verzilverde de strafschop: 1-3.

Dat was ook de ruststand, mede doordat een heerlijke volley van Alex Teixeira werd afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft had Sporting weinig moeite om de voorsprong te verdedigen tegen de Turken. Kort voor tijd werd het zelfs nog 1-4 door een schitterend doelpunt van Paulinho, die de bal in de bovenhoek krulde.

Sporting boekt daarmee zijn eerste zege in groep C en verkleint de achterstand op Ajax en Borussia Dortmund tot drie punten. Die teams treffen elkaar om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena. Besiktas staat na drie duels nog met lege handen.