Dodelijk Manchester City maakt Club Brugge een kopje kleiner

19-10-2021 20:39 Laatste update: 20-10-2021 09:01
43

Manchester City heeft Club Brugge een kopje kleiner gemaakt. Na goede resultaten tegen Paris Saint-Germain (1-1) en RB Leipzig (1-2 winst) weten de Belgen weer waar ze staan. In het eigen Jan Breydel Stadion werd het 1-5.

De verwachtingen waren hooggespannen na de wedstrijd van Club Brugge tegen PSG en Leipzig. Hoewel Club Brugge barstte van het zelfvertrouwen, werd al snel duidelijk dat Manchester City een maatje te groot is voor de kampioen van België.

City leek in België al op een vroege 0-1 voorsprong te komen, maar Rodri zag zijn treffer door de VAR worden afgekeurd vanwege buitenspel. Ook daarna was er maar één ploeg die de dienst uitmaakte en dat was City. De openingsgoal kon dan ook niet uitblijven. Phil Foden stuurde Joao Cancelo met een prachtige bal weg en doelman Simon Mignolet zag de bal door zijn benen in het doel belanden. Daarvoor was de ploeg van Philippe Clement al een aantal keren aan een tegengoal ontsnapt.

De wedstrijd leek al voor de rust beslist toen Man City aan mocht leggen voor een strafschop. Stanley Nsoki maakte een overtreding op Riyad Mahrez, die vanaf de stip raak schoot. Club Brugge had tot dat moment geen kans gehad, ook Noa Lang was onzichtbaar.

In de tweede helft liep Man City verder weg bij Club Brugge, doordat eerst Kyle Walker scoorde en daarna ook Cole Palmer het doel trof. Hans Vanaken deed namens Club Brugge nog iets terug, maar die treffer was puur voor de statistieken. Mahrez bekroonde een puik optreden met zijn tweede goal van de avond.

Ondanks de nederlaag doet Club Brugge nog altijd volop mee om een plek in de volgende ronde van de Champions League. Beide clubs treffen elkaar over drie weken opnieuw.