Ten Hag legt Berghuis-keuze uit: 'Klaassen weet wat hem te doen staat'

Ten Hag legt Berghuis-keuze uit: 'Klaassen weet wat hem te doen staat'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 20:58di 19-10-2021 om 20:58

Ajax-trainer Erik ten Hag legt uit waarom Steven Berghuis tegen Borussia Dortmund speelt. Hij laat Davy Klaassen wederom op de bank zitten.

Berghuis is van origine een vleugelspeler, maar floreert bij Ajax in de nummer tien-rol. "Hij groeit in die rol en heeft het fantastisch gedaan. Dan vind ik het niet juist om hem eruit te halen. Hij heeft het beslist tegen Sporting, maar vooral tegen Besiktas. Dan moet je hem ook de ruimte geven om dat door te trekken. Klaassen had ook goed gekund. Dat is een hele belangrijke speler die dat ook nu weer wordt", zegt Ten Hag tegen Ziggo Sport.

"Davy is een op en top professional die weet dat hij moet knokken", reageert Ten Hag op het teleurstellen van Klaassen. "Hij ziet ook dat Berghuis fantastisch speelt en weet wat hem te doen staat. Hij moet extra gas geven om zich terug in het elftal te knokken."

"Het is toch anders. Klaassen kan ook goed voetballen, maar Berghuis heeft dat speciale balletje waar je op hoopt. Ik vind het een logische keuze, maar Ten Hag toont wel ballen", reageert Rafael van der Vaart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws