Telegraaf en VI hebben nieuws na feestavond: Ajax opent gesprekken met Álvarez

Telegraaf en VI hebben nieuws na feestavond: Ajax opent gesprekken met Álvarez

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 06:36wo 20-10-2021 om 06:36

Ajax en Edson Álvarez zijn in gesprek over contractverlenging, melden De Telegraaf en Voetbal International na de eclatante Champions League-zege van Ajax op Borussia Dortmund (4-0). De Mexicaanse controleur is na een moeizame start uitgegroeid tot een onmisbare schakel in Amsterdam.

Álvarez kwam in 2019 voor vijftien miljoen euro over van Club América en tekende toen tot 2024. Ajax wil die verbintenis opwaarderen en met één jaar verlengen, berichten De Telegraaf en VI. Ajax had afgelopen zomer circa twintig miljoen euro van het geïnteresseerde Stade Rennes kunnen vangen, terwijl Valencia in een eerder stadium ook lonkte naar de Mexicaan. El Machín bleef echter in Amsterdam en zal dat – als het aan Ajax ligt – voorlopig ook blijven.

De 43-voudig international werd in eerste instantie gehaald als opvolger van Matthijs de Ligt, maar had de tijd nodig om zijn draai te vinden. Mede door de wetgeving in Nederland moest hij ook lange tijd gescheiden van zijn gezin leven. In de loop van het vorige seizoen bewees Álvarez echter zijn waarde als controleur: dinsdagavond speelde hij dan ook negentig minuten op die positie tegen Borussia Dortmund.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws