Ten Hag stipt verbeterpunt aan, maar is tevreden: 'Eén van de betere wedstrijden'

Ten Hag stipt verbeterpunt aan, maar is tevreden: 'Eén van de betere wedstrijden'

20-10-2021 09:34
42

Ajax-Borussia Dortmund was 'één van de betere' wedstrijden onder leiding van Erik ten Hag, constateerde de coach na afloop tijdens de persconferentie. Ten Hag moest zelfs even terugdenken aan de fameuze 1-4 op bezoek bij Real Madrid, al zag hij ook nog genoeg verbeterpunten.

De Ajax-trainer kreeg na afloop van de 4-0 zege de vraag of Ajax-Dortmund de beste wedstrijd onder zijn leiding was. "Wel één van de betere", aldus Ten Hag. "Het is altijd moeilijk om te vergelijken, maar ik herinner mij een wedstrijdje dat we in Madrid hebben gespeeld. Die was ook wel aardig... Hoe ver dat ervandaan zat? Nee, we speelden gewoon geweldig."

Volgens Ten Hag zijn er nog wel wat lessen te trekken uit de feestelijke dinsdagavond. "Dortmund stond heel iets anders dan ik had verwacht, zoals ze normaal niet aantreden. We maakten daar niet altijd de juiste keuzes in, dat duurde ook wel eventjes. Maar wat we wel gelijk goed deden, was dat we na een beetje zenuwachtig begin wel vast aan de bal werden en gelijk kansen creëerden. Toen zag je dat de ploeg ook vertrouwen kreeg."

Ajax heeft na zijn eerste drie Champions League-wedstrijden negen punten verzameld, drie meer dan Dortmund. Op woensdag 3 november staat de 'return' in het Signal Iduna Park op het programma.