Rose (Dortmund) ziet gelatenheid en baalt: 'Wat zou Joshua Kimmich dan doen?'

Rose (Dortmund) ziet gelatenheid en baalt: 'Wat zou Joshua Kimmich dan doen?'

20-10-2021 09:51 Laatste update: 10:06
90

Borussia Dortmund-trainer Marco Rose hekelde de houding van zijn spelers, die dinsdagavond op een dikke 4-0 nederlaag werden getrakteerd door Ajax. Bij een ruststand van 2-0 leek de handdoek al in de ring te liggen, constateerde Rose.

Dortmund begon volgens de trainer niet eens zo slecht aan het duel, maar zag Marco Reus al snel een ongelukkig eigen doelpunt maken. Daley Blind verdubbelde na een klein half uur de marge. "Maar onze lichaamstaal deed vermoeden dat het al 4-0 stond en de wedstrijd al helemaal gelopen was", aldus Rose na afloop, in gesprek met de Duitse pers. "Bij die tweede goal miste ik de overtuiging van onze kant, daar moeten wij als BVB aan werken."

Rose vroeg zich af hoe er bij aartsrivaal Bayern München in zo'n geval zou zijn gereageerd. "Je bent natuurlijk nooit tevreden als je met 2-0 achter staat. Maar wat zou bijvoorbeeld Joshua Kimmich dan doen? Die laat zijn hoofd dan niet hangen, die wordt richtig sauer. Dát is het grote verschil: in München zou de tent dan in de fik staan."