Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

Newcastle-vertrekker Bruce haalt ongenadig uit: 'Waarschijnlijk ben ik klaar'

Newcastle-vertrekker Bruce haalt ongenadig uit: 'Waarschijnlijk ben ik klaar'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 12:42wo 20-10-2021 om 12:42

Steve Bruce neemt geen blad voor de mond na zijn geruchtmakende vertrek bij Newcastle United. Mogelijk is het zijn laatste trainersklus geweest.

"Dit kan weleens mijn laatste kunstje geweest zijn", zegt hij tegen The Telegraph. "Het gaat niet alleen om mij: dit heeft zijn tol geëist bij mijn hele familie, want het zijn allemaal Geordies (mensen uit Newcastle, red.). Ik kan dat niet negeren."

"Het is heel, heel zwaar geweest. Ik heb me nooit echt gewild gevoeld en kreeg het gevoel dat mensen wilden dat ik zou falen. Ze wilden dat ik me nutteloos, a fat waste of space zou voelen. Vanaf dag één!"

Bruce vertelt dat zijn familie zich zorgen heeft gemaakt. "Vooral mijn vrouw Jan. Wat een geweldige vrouw, echtgenote, moeder en oma is ze, ongelooflijk. Het is niet vanzelfsprekend. Ze heeft mij haar hele leven gevolgd, van club naar club. Als ik morgen tegen haar zou zeggen dat ik een baan aangeboden heb gekregen in China, of waar dan ook, zegt ze: Steve, is dit iets voor jou, wil je het doen? En ze zou me weer steunen."

"Maar ik ben zestig jaar oud en ik weet niet of ik haar dit nog een keer wil aandoen. We hebben een goed leven, dus... Waarschijnlijk ben ik klaar als manager", aldus Bruce, die daar meteen wat aan toevoegt. "Totdat ik een telefoontje krijg van een voorzitter met de vraag of ik ze kan helpen. Zeg nooit nooit, heb ik geleerd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws