Club Brugge en Manchester City vol afschuw over molestatie fan: 'Crimineel gedrag'

Club Brugge en Manchester City vol afschuw over molestatie fan: 'Crimineel gedrag'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 13:10wo 20-10-2021 om 13:10

Club Brugge én Manchester City hebben vol afschuw gereageerd op de mishandeling van een Belgische supporter van The Citizens. De 63-jarige man werd op een parkeerplaats in het plaatsje Drongen gemolesteerd en 'vecht voor zijn leven', wist Het Laatste Nieuws eerder op de woensdag te melden.

De supporter had met meerdere leden van de Belgische fanclub de wedstrijd van dinsdagavond bezocht. Op de terugweg pauzeerde hij in Drongen, maar daar kwam het tot een confrontatie met Club Brugge-supporters. "Daar stapte een supporter van Club op hem af en trok zijn sjaal van zijn hals. Toen mijn pa zijn sjaal terugvroeg, kreeg hij een zware slag op het hoofd, waarna de daders zijn weggevlucht en ze mijn pa voor dood achterlieten", liet zijn zoon weten aan HLN.

Club Brugge heeft in een statement via de officiële kanalen gereageerd op het incident en veroordeelt de gebeurtenissen in felle bewoordingen. 'Club Brugge keurt alle crimineel gedrag ten zeerste af, zowel binnen als buiten het stadion en stelt verdraagzaamheid voorop', meldt Blauw-Zwart, dat zijn medeleven betuigt aan het slachtoffer en zijn naasten.

Manchester City laat weten dat het in samenwerking met de politiekorpsen in België en Manchester meer informatie wil vergaren. 'Iedereen binnen onze club is geschokt en bedroefd door de aanval op onze supporter', klinkt het. 'Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de Belgische fan, die momenteel in het ziekenhuis verblijft.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws