Koeman kiest voor Nederlandse aanvalslinie: De Jong mag zich opnieuw bewijzen

Koeman kiest voor Nederlandse aanvalslinie: De Jong mag zich opnieuw bewijzen

20-10-2021 18:18
50

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman kiest voor het Champions League-duel met Benfica weer voor een Nederlandse voorhoede. Luuk de Jong keert terug in het basiselftal van Barça, waardoor Ansu Fati naar de bank verhuist.

Eerder gaf Koeman te kennen dat Fati nog niet fit genoeg is om drie duels per week te spelen. Zodoende krijgt De Jong de voorkeur boven het Spaanse toptalent. Fati was afgelopen weekend nog belangrijk voor Barcelona, tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Valencia. Daarin wist hij tot scoren te komen.

Wedden

Meer odds

Aan De Jong de schone taak om vanavond tegen Dinamo Kiev voor doelpunten te zorgen. Eerder maakte de spits een ongelukkige indruk tijdens het Champions League-duel met Benfica, die met 3-0 verloren ging. De Jong kreeg een aantal grote kansen, maar verzuimde af te ronden.

Woensdagavond zal hij samen met Memphis Depay en Sergiño Dest de aanvalslinie vormen. Frenkie de Jong vormt samen met Sergio Busquets en Gavi het middenveld. Clément Lenglet vervangt in de verdediging de geschorste Eric García.

Volledige opstelling van FC Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Piqué, Lenglet, Alba; Frenkie de Jong, Busquets, Gavi; Dest, Luuk de Jong, Memphis.