FIFA wil topoverleg om ambitieuze plannen te bespreken: 'Doel is overeenstemming'

FIFA wil topoverleg om ambitieuze plannen te bespreken: 'Doel is overeenstemming'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 19:21wo 20-10-2021 om 19:21

De FIFA belegt maandag 20 december een topoverleg over de toekomst van het voetbal. Eén van de belangrijkste onderwerpen die de revue zal passeren is het plan van FIFA-voorzitter Gianni Infantino om het wereldkampioenschap voor landen voortaan om de twee jaar in plaats van om de vier jaar te organiseren.

"De FIFA wil alle meningen aanhoren in een grondig overlegproces. Het doel is overeenstemming te bereiken in het belang van iedereen", wordt Infantino geciteerd in een persbericht. "We moeten erover nadenken hoe we het voetbal in de toekomst willen ontwikkelen en ervoor zorgen dat onze sport betekenisvol, spannend en robuust blijft voor toekomstige generaties over de hele wereld."

De afgelopen dagen kwam er forse kritiek op de plannen van Infantino. Met name Europese landen zien geen heil in een WK om de twee jaar. Zij dreigden er zelfs al mee de FIFA te zullen verlaten als het plan toch wordt doorgevoerd.  De Zuid-Amerikaanse landen, verenigd in de CONMEBOL, hebben hetzelfde standpunt ingenomen als de Europese landen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: WK 2018

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws