Luuk de Jong uitgefloten door Barça-fans: 'Camp Nou verliest het geduld'

Luuk de Jong uitgefloten door Barça-fans: 'Camp Nou verliest het geduld'

20-10-2021 21:28
62

FC Barcelona maakte woensdag een povere indruk in het Champions League-duel met Dinamo Kiev. De kritiek van de Spaanse media richt zich met name op Luuk de Jong, die verzuimde om het de Catalanen een stuk makkelijker te maken.

De Nederlandse spits mocht in de basis beginnen, omdat Ansu Fati werd gespaard. Hij kreeg voor rust twee prima kopkansen en zag doelman Georgi Bushchan ook nog een schot keren. Diario SPORT deelt daarom een 4 uit aan De Jong, het laagste cijfer aan Barça-zijde. 'Er waren fluitconcerten te horen vanaf de tribune. Koeman wisselde hem halverwege. Weer een gemiste kans voor de Nederlander.

Ook Mundo Deportivo had meer verwacht van De Jong. 'Hij kreeg de meeste kansen, maar het gebrek aan succes zorgde voor gefluit vanaf de tribunes en een wissel in de rust.' Marca meent dat de Catalaanse supporters nu al klaar zijn met de ex-PSV'er. 'Camp Nou is het geduld verloren met Luuk de Jong', kopt de grootste sportkrant van Spanje. Dat de spits een kopkans niet verzilverde, wekt verbazing. 'Dat zou toch zijn specialiteit moeten zijn. Het Barcelona-publiek vindt het moeilijk om te zien dat waar eerst Luis Suárez, David Villa, Zlatan Ibrahimovic of Samuel Eto'o stond, nu Luuk de Jong staat. Maar het duurde maar 45 minuten.'

De andere Nederlanders komen er iets beter vanaf. SPORT noemt Frenkie de Jong 'de menselijke rekenmachine, die bijna wanhopig op zoek was naar de paar gaten die Dinamo liet vallen'. De oud-Ajacied krijgt een 5. Datzelfde cijfer deelt ook La Vanguardia aan hem uit. 'Heel voorspelbaar aan de bal. Hij oogt nerveus en lijkt zich niet op zijn gemak te voelen. Hij liet weer niet zijn beste versie zien', luidt het commentaar.

De 'te individualistische' Memphis Depay ontvangt een 5 van La Vanguardia, maar een 6 van SPORT. 'Vanaf links kwam hij iets minder in het spel voor. Hij toonde zijn kwaliteit bij spelhervattingen en probeerde soms in zijn eentje oorlog te voeren. Na rust stond hij centraal en voelde hij zich meer op zijn gemak.'