Koeman ziet 'superieur' Barça: 'We kunnen van Real Madrid winnen'

Koeman ziet 'superieur' Barça: 'We kunnen van Real Madrid winnen'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 21:58wo 20-10-2021 om 21:58

Laatste update: woensdag 20 oktober 2021 om 22:02wo 20-10-2021 om 22:02

FC Barcelona boekte een minimale zege op Dinamo Kiev, maar Ronald Koeman is desondanks tevreden over het spel van zijn ploeg. De Nederlandse trainer baalt wel dat de Catalanen niet uitliepen naar een ruime zege.

"Ik ben blij met het spel, maar we hadden effectiever moeten zijn", vertelt Koeman in Spaanse media. "Als we zo superieur zijn en zoveel kansen creëren, moeten we vaker scoren. Het is de verantwoordelijkheid van de aanvallers", doelt hij onder meer op Luuk de Jong en Memphis Depay. Vooral eerstgenoemde liet enkele grote mogelijkheden onbenut. "Ze kregen de kansen. De uitslag had 3-0 of 4-0 moeten zijn."

"Ik begrijp dat de fans met een enigszins vervelend gevoel weggaan, want zo denk ik ook. Je moet de kansen afmaken", vervolgt Koeman. "Ook na rust creëerden we drie uitgespeelde kansen. Je kunt niet zoveel kansen missen. We lieten Dinamo Kiev in leven. Gelukkig waren we verdedigend perfect." Barça boekte zodoende zijn eerste zege in het miljardenbal. "Dankzij deze zege zijn we nog steeds in leven", stelt Koeman vast. "Gelukkig is alles nog steeds mogelijk."

Barcelona richt de blik nu op El Clásico tegen Real Madrid van zondag. "Of we van Real Madrid kunnen winnen? Waarom niet?. De ploeg is er klaar voor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws