Fenomeen Ronaldo bezorgt United late zege, Bayern wint ruim van Benfica

Fenomeen Ronaldo bezorgt United late zege, Bayern wint ruim van Benfica

20-10-2021 22:55 Laatste update: 22:56
34

Cristiano Ronaldo heeft woensdag voor grote opluchting gezorgd bij Manchester United. De Engelse grootmacht kwam op een 0-2 achterstand tegen Atalanta Bergamo, maar won dankzij de Portugees alsnog met 3-2. Bayern München wist het verzet van Benfica te breken: 0-4.

Manchester United - Atalanta Bergamo 3-2
Manchester United won slechts één van zijn laatste vijf officiële duels en dus besloot manager Ole Gunnar Solskjaer in te grijpen. De Noor posteerde Paul Pogba op de bank, maar voor Donny van de Beek was desondanks geen plaats. Bij Atalanta verschenen Teun Koopmeiners en Marten de Roon aan de aftrap en zij kregen Old Trafford binnen het kwartier stil. Mario Pasalic kroop voor zijn man en tikte binnen: 0-1. Het ging van kwaad tot erger voor United. Teun Koopmeiners legde de bal uit een hoekschop uitstekend op het hoofd van Merih Demiral, die de score binnen het halfuur verdubbelde. 

United kreeg op slag van rust nog twee grote kansen, maar Fred en Marcus Rashford verzuimden de aansluitingstreffer te maken. Dat lukte na de pauze ook Cristiano Ronaldo aanvankelijk niet. De Portugese ster stond plots helemaal vrij, nam goed aan, maar schoot recht op doelman Juan Agustín Musso. Daarna rechtte United alsnog de rug. Na een schitterende steekpass van Bruno Fernandes ging Rashford alleen op het Italiaanse doel af en nu rondde hij wel af: 1-2. 

Plots leefde United weer, maar dat had het ook aan David de Gea te danken. De Spanjaard redde op een knal van Duván Zapata, en direct daarna op een zwabberschot van Ruslan Malinovskyi. Dat bleek cruciaal, want een kwartier voor tijd maakte Harry Maguire gelijk. The Mancunians roken bloed en Ronaldo toonde tien minuten voor tijd zijn klasse: met een machtige kopbal maakte hij er 3-2 van. Daardoor staat United nu bovenaan in groep F.

FC Young Boys - Villarreal 1-4
Villarreal heeft met Arnaut Danjuma in de basis een 1-4 zege geboekt bij FC Young Boys. De Spanjaarden kwamen al in de zesde minuut op voorsprong via Yéremi Pino, die zijn negentiende verjaardag opluisterde met een rake kopbal. Gerard Moreno maakte er tien minuten later 2-0 van, waardoor Villarreal een eenvoudige avond tegemoet leek te gaan. Young Boys kroop daarna iets meer uit zijn schulp en een kwartier voor tijd tekende Meschack Elia voor de aansluitingstreffer.

Het antwoord van Villarreal volgde direct via Moreno en in de slotfase werd het ook nog 1-4 via Samuel Chukwueze. Villarreal heeft nu net als Atalanta vier punten, twee minder dan Manchester United.

Benfica - Bayern München 0-4
Bayern München leek zich lang stuk te bijten op de defensie van Benfica. Zo zag Der Rekordmeister doelpunten van Robert Lewandowski (hands) en Thomas Müller (buitenspel) worden afgekeurd. Het klasseverschil gaf uiteindelijk echter de doorslag. Leroy Sané schoot een vrije trap twintig minuten voor tijd prachtig raak. Plots was het Portugese verzet gebroken. Via een eigen doelpunt van Everton, Lewandowski en nogmaals Sané werd het zelfs nog 0-4.

Bayern bewijst daarmee niet alleen zichzelf, maar ook FC Barcelona een goede dienst. De Duitse kampioen gaat aan kop in groep E met negen punten, gevolgd door Benfica (vier) en Barça (drie).