Telegraaf deelt Ajax-salaris van Overmars: Newcastle kan veelvoud betalen

Telegraaf deelt Ajax-salaris van Overmars: Newcastle kan veelvoud betalen

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 06:58do 21-10-2021 om 06:58

Marc Overmars heeft de mogelijkheid om bij Newcastle United voor een veelvoud van zijn Ajax-salaris aan de slag te gaan. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers staat bij The Magpies op een shortlist van drie om 'director of football' te worden.

De Telegraaf zegt op basis van de jaarcijfers van Ajax dat Overmars jaarlijks 413.000 euro bruto ontvangt. Daar komt een jaarbonus van 250.000 euro bij en nog wat vakantiegeld, waardoor hij bij elkaar bijna zeven ton bruto ontvangt. Daarvan krijgt hij uiteindelijk minder dan de helft op zijn rekening gestort.

Hoe anders is dat bij Newcastle. Die club kan na de Saoedische overname heel veel geld uitgeven en verwacht wordt dat Overmars een 'miljoenensalaris aangeboden kan krijgen' voor de functie van director of football. Of de gewezen vleugelaanvaller zelf trek heeft in een overstap naar Engeland, is echter nog maar de vraag.

De Telegraaf schrijft dat Ajax moet hopen dat er meer namen zullen solliciteren op de baan. Op dit moment wordt er gesproken van drie topkandidaten, waar Overmars er één van is. Als makelaars echter gaan proberen om hun hoofdpersoon naar voren te schuiven, zou het echter zo kunnen zijn dat de Nederlander alsnog buiten de boot valt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws