Breaking news

FC Barcelona voor het eerst in 21 jaar uitgeschakeld in poulefase Champions League

Feyenoord gruwelt van 'krankzinnige' aanval op Union Berlin: 'Totaal verwerpelijk'

Feyenoord gruwelt van 'krankzinnige' aanval op Union Berlin: 'Totaal verwerpelijk'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 10:48do 21-10-2021 om 10:48

Laatste update: donderdag 21 oktober 2021 om 11:08do 21-10-2021 om 11:08

Een delegatie van Union Berlin is woensdagavond aangevallen door Feyenoord-hooligans. De Rotterdamse club keurt de 'verwerpelijke gebeurtenis' af in een statement.

Voorzitter Dirk Zingler en perschef Christian Arbeit zaten woensdagavond samen met ruim twintig andere Union-werknemers in een Rotterdamse bar, toen ze rond 21.00 uur uit het niets werden belaagd. De Feyenoord-hooligans gooiden met glazen, barkrukken en stoelen, verwondden Union-medewerkers en richtten een ravage aan.

'Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden', reageert Feyenoord in een statement.

'Feyenoord vindt het verschrikkelijk dat dit afgevaardigden van Union Berlin ten deel is gevallen. De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen. De club kan er niet over uit dat mensen denken dat het op enige wijze acceptabel is om dergelijk gedrag te vertonen.'

'Feyenoord is van mening dat de (sportieve) strijd tussen twee voetbalclubs, in dit geval Feyenoord en Union Berlin, te allen tijde op het veld plaatsvindt gedurende negentig minuten en nooit of te nimmer op andere wijze, al helemaal niet door mensen te bedreigen of te verwonden. Voor personen die daar anders over denken is nul komma nul plaats bij de club.'

Feyenoord zegt te hopen dat de daders opgespoord en bestraft worden voor 'dit stuitende geval van openbare geweldpleging'. Ook heeft de club excuses aangeboden bij Union Berlin. Feyenoord en Union trappen donderdag om 18.45 uur af in De Kuip.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws