'Ik hoefde helemaal niet weg van Ajax, Ten Hag en Overmars wilden dat ik bleef'

'Ik hoefde helemaal niet weg van Ajax, Ten Hag en Overmars wilden dat ik bleef'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 11:33do 21-10-2021 om 11:33

Dani de Wit verliet Ajax twee jaar geleden voor AZ, dat naar verluidt twee miljoen euro voor hem betaalde. In gesprek met Voetbal International vertelt de aanvallende middenvelder dat hij best in Amsterdam had kunnen blijven.

"Ik hoefde helemaal niet weg van Ajax", aldus De Wit. "Erik ten Hag en Marc Overmars wilden dat ik bleef, dat vond ik een heel mooi compliment. Maar hoe mooi de Europese campagne ook was in het laatste seizoen (2019, red.), ikzelf beleefde het vooral als bankzitter."

"In de nadagen van je carrière kun je zo'n rol misschien accepteren bij een grote club. Maar als jonge voetballer wilde ik wekelijks gaan spelen. Toen AZ me die kans bood, hoefde ik niet lang na te denken. De avond voordat ik een akkoord bereikte, speelde ik nog met Ajax in de voorronde van de Champions League. Zo snel is het allemaal gegaan."

De Wit was geen typisch Ajax-talent, al voelde hij dat zelf niet zo. "Na mijn debuut las ik vaak dat ik meer een type voor Feyenoord of FC Utrecht zou zijn. Op zich snap ik dat, gezien het beeld dat de meeste mensen hebben van Ajax-talenten. Zelf zag ik het anders. Ik associeer Ajax-spelers vooral met winnaars."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws