Ajax bezorgt Haaland 'kopzorgen': 'Zo jaagt Dortmund zijn superspits weg'

Ajax bezorgt Haaland 'kopzorgen': 'Zo jaagt Dortmund zijn superspits weg'

21-10-2021 12:04
48

De historische Champions League-nederlaag bij Ajax (4-0) kan verstrekkende gevolgen hebben voor Borussia Dortmund. Erling Haaland zou volgens BILD weleens kunnen gaan twijfelen over een langer verblijf bij de Duitse topclub.

'Het was de schande van Amsterdam! De Noorse ster zal zeker kopzorgen hebben', aldus de Duitse krant. 'Met zo'n desastreus optreden jaagt Dortmund zijn superspits weg. Overigens was Haaland nog een van de betere spelers in de Johan Cruijff Arena.'

Haaland staat voor een belangrijke keuze, meent BILD. 'De grote vraag die hij zichzelf zal stellen: kan hij met zijn huidige club prijzen winnen? Of vlucht hij in 2022 naar een Europese topclub?' Real Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea, Manchester City en Bayern München worden met Haaland in verband gebracht.

In het Dortmund-contract van Haaland staat naar verluidt een speciale clausule, die het mogelijk maakt om vanaf de zomer van 2022 voor 75 miljoen euro van club te wisselen. Haaland kreeg dinsdagavond tegen Ajax drie kansen, maar vond steeds Remko Pasveer - en de lat - op zijn weg.