'Mijn ultieme doel blijft het halen van Oranje, al klinkt dat nu misschien gek'

'Mijn ultieme doel blijft het halen van Oranje, al klinkt dat nu misschien gek'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 14:28do 21-10-2021 om 14:28

Dani de Wit zet alles op alles om ooit in het Nederlands elftal te spelen. De aanvallende middenvelder van AZ ziet in Guus Til van Feyenoord het voorbeeld dat alles mogelijk is.

De Wit was In Alkmaar de opvolger van Til, die naar Spartak Moskou vertrok. De voormalig Ajacied kijkt vaak naar zijn voorganger. "De rentree van Guus bij het Nederlands elftal is inspirerend", zegt hij in een groot interview met Voetbal International. "Na anderhalf jaar nauwelijks gespeeld te hebben en een korte serie goede wedstrijden bij Feyenoord, werd hij in september weer geselecteerd."

Dat geeft de aanvallende middenvelder hoop. Zelf hoopt hij ook ooit met het Oranje shirt aan te mogen spelen. "Als je laat zien dat je er klaar voor bent, ook al is dat een relatief korte periode, dan kun je de kans krijgen bij het Nederlands elftal. Dat is mooi om te zien en het geeft hoop. Mijn ultieme doel blijft Oranje."

De jeugdinterlands die De Wit gespeeld heeft, sterken hem in zijn mening dat het 'grote' Oranje nog altijd tot de mogelijkheden behoort. "Op dit moment klinkt dat misschien gek, nu we met AZ even niet bovenin meedoen. Maar ik heb EK’s gespeeld met Onder-17, Onder-19 en Jong Oranje. Dan is de volgende en laatste stap het grote Oranje. Daar ga ik voor."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws