Specialist Wittek helpt Vitesse aan stunt tegen Tottenham met prachtige treffer

21-10-2021 20:35
143

Vitesse heeft in eigen huis gestunt tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van Thomas Letsch was sterker en wist dat om te zetten in een overwinning, door een knal van Maximilian Wittek. The Spurs speelden echter wel met een B-elftal in Arnhem.

Voor het treffen met Vitesse liet Tottenham-trainer Nuno Espírito grote namen als Harry Kane, Heung-Min Son, Hugo Lloris en Sergio Reguilón thuis. De Engelsen traden in het GelreDome wel aan met oud-PSV'er Steven Bergwijn en ex-Ajacied Davinson Sánchez. Vitesse speelde in zijn sterkste opstelling.

In de eerste helft kende Vitesse weinig problemen met Tottenham. De Arnhemmers gaven geen grote kansen weg. Zelf wist Vitesse de openingstreffer ook niet te maken, waardoor de brilstand na 45 minuten nog op het scorebord stond.

Na de pauze werd Tottenham voor het eerst gevaarlijk. Vitesse-goalie Markus Schubert zag een schot van Giovani Lo Celso op de lat uiteen spatten. Daarna greep de nummer zes van de Eredivisie het initiatief weer. Vitesse kwam een aantal keer in de buurt van de 1-0, maar Loïs Openda en Eli Dasa wisten niet te scoren.

In de 78ste minuut was het eindelijk raak voor Vitesse. Wittek nam de bal op de rand van de zestien op de volley, waarna de bal laag en hard achter doelman Pierluigi Gollini vloog: 1-0. Door de goal ontplofte het GelreDome.

Na de openingstreffer bleef Vitesse aanvallen. Dat leverde een paar goede kansen op, maar de thuisploeg wist niet meer te scoren. Datzelfde gold voor Tottenham, waardoor Vitesse een verrassende zege boekt op de nummer vijf van de Premier League. Vitesse staat nu op een knappe tweede plek in Groep G van de Conference League.