Vreselijke avond voor PSV: nederlaag in slotfase, blessures Gakpo en Madueke

21-10-2021 22:49 Laatste update: 22:50
395

PSV heeft een pijnlijke 1-2 nederlaag geleden tegen AS Monaco. De wedstrijd bezorgt trainer Roger Schmidt ook kopzorgen richting de topper tegen Ajax: Noni Madueke en Cody Gakpo vielen namelijk geblesseerd uit aan Eindhovense zijde.

PSV begon met twee wijzigingen tegen Monaco. Armando Obispo mocht centraal in de verdediging starten, omdat Olivier Boscagli de plek van de geschorste Ibrahim Sangaré overnam. Ook maakte Carlos Vinícius zijn basisdebuut: Schmidt koos ervoor om Eran Zahavi op de bank te laten zitten.

In het eerste kwart van de wedstrijd kon PSV niet voor gevaar zorgen in de zestien van Monaco. Aan de andere kant was dat wel het geval, wat ook een goal opleverde: uitgerekend Myron Boadu wist PSV-goalie Joël Drommel te verschalken na een lange bal van Caio Henrique. Het betekende de eerste treffer van de Nederlander in het shirt van Monaco.

Na de goal van Boadu kwam PSV beter in de wedstrijd. Dat resulteerde voor de pauze echter niet in een goal, waardoor de Eindhovenaren met een achterstand aan de thee gingen. Na rust kreeg PSV een tegenslag te verwerken: na een sprintduel schoot het in de hamstring van Madueke, die zich meteen liet wisselen.

Niet lang daarna wist PSV juist op gelijke hoogte te komen. Vinícius nam de bal in slecht aan, waardoor Gakpo de kans kreeg om uit te halen. De 22-jarige aanvaller twijfelde niet en verschalkte Alexander Nübel met een harde knal: 1-1. Vijf minuten later moest Gakpo zich echter laten wisselen, nadat hij ongelukkig op de grond landde in een luchtduel.

Ondanks het uitvallen van Madueke en Gakpo kreeg PSV nog kansen in de slotfase, wat ook gold voor Monaco. De Monegasken wisten - in tegenstelling tot PSV - nog te scoren, via invaller Sofiane Diop. Daardoor eindigt de wedstrijd in 1-2 voor de bezoekers. PSV staat nu derde in zijn Europa League-poule, wat overwintering in de Conference League zou betekenen.

Zondag krijgen Schmidt en co. de kans om de rug te rechten in de topper tegen Ajax. Het zal de komende dagen moeten blijken of Madueke en Gakpo mee kunnen reizen naar Amsterdam.