Schmidt: 'Hij speelde een topwedstrijd en kan ons helpen in de toekomst'

Schmidt: 'Hij speelde een topwedstrijd en kan ons helpen in de toekomst'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 07:16vr 22-10-2021 om 07:16

Laatste update: vrijdag 22 oktober 2021 om 07:16vr 22-10-2021 om 07:16

Carlos Vinícius heeft een uitstekende indruk gemaakt op PSV-trainer Roger Schmidt. De Braziliaanse spits maakte donderdagavond verrassend zijn basisdebuut voor de Eindhovenaren in het Europa League-duel met AS Monaco (1-2).

Vinícius kreeg de voorkeur boven Eran Zahavi, die rust kreeg. "Naar mijn mening speelde hij een topwedstrijd en was hij de juiste keuze voor die positie voor vandaag", is Schmidt bijzonder lovend tegenover het Eindhovens Dagblad. "Hij kan de bal onder druk in bezit houden en is fysiek sterk. Hij gaf alles en was gemotiveerd. Ik ben tevreden met zijn prestatie, omdat hij tot nu toe alleen nog invaller was. Hij heeft laten zien dat hij ons kan helpen in de toekomst."

Vinícius gaf met wat geluk de assist bij de treffer van Cody Gakpo, maar lijkt voorlopig achter Zahavi te staan in de pikorde bij PSV. "De laatste maanden heeft Eran veel voor ons en het nationale team gespeeld. Vandaag heb ik hem rust gegeven en Carlos een keer laten starten. We hebben heel veel wedstrijden nog te gaan en Eran blijft voor ons een sleutelspeler. Daar is niks in veranderd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws