UEFA ziet Linssen uitblinken bij Feyenoord en nomineert spits voor onderscheiding

UEFA ziet Linssen uitblinken bij Feyenoord en nomineert spits voor onderscheiding

22-10-2021 11:15
74

Bryan Linssen is genomineerd voor de prijs van Speler van de Week in de Conference League. De spits van Feyenoord is door zijn goal tegen Union Berlin één van de vier geselecteerde spelers.

Feyenoord boekte donderdagavond een 3-1 overwinning op de Duitse ploeg en Linssen nam de 2-0 voor zijn rekening. Er was wat discussie over een vermeende overtreding van de 31-jarige aanvaller, die zelf vond dat zijn doelpunt geldig was. Daags na de Feyenoord-winst maakt de UEFA dus bekend dat Linssen kans maakt op de titel van Speler van de Week in de Conference League.

De geboren Limburger heeft wel stevige concurrentie. Ook Erik Botheim, de spits van Bodø/Glimt, is ook genomineerd. Hij was tegen AS Roma goed voor maar liefst twee goals en drie assists. Gavriel Kanichowsky en Rauno Sappinen zijn de andere twee kanshebbers op de onderscheiding. Eerstgenoemde maakte twee goals voor Maccabi Tel Aviv tegen HJK Helsinki, terwijl FC Flora Tallinn-spits Sappinen evenveel scoorde tegen Anorthosis Famagusta.

Eerder deze week werd Daley Blind al verkozen tot Speler van de Week in de Champions League. De UEFA heeft geen spelers van PSV, AZ en Vitesse genomineerd voor die onderscheiding in het toernooi waarin ze spelen.