Jansen (AZ) blijft rustig na bebloede wissel van De Wit: 'Ga ik niet van uit'

Jansen (AZ) blijft rustig na bebloede wissel van De Wit: 'Ga ik niet van uit'

22-10-2021 12:10 Laatste update: 12:28
16

AZ-trainer Pascal Jansen verwacht zondag op bezoek bij FC Groningen 'gewoon' te kunnen beschikken over Dani de Wit. De aanvallende middenvelder verliet op bezoek bij CFR Cluj (0-1) met een bebloede mond het veld.

De Wit werd na een dik uur gewisseld door Jansen. De jeugdinternational moest zich laten vervangen met een op het oog vervelende wond. "Ik zag hem net nog", begint Jansen over De Wit bij ESPN. "Zijn hele lip was gespleten, hij is ook gehecht. Hij kreeg een behoorlijke tik en wordt nu weer opgelapt. Of dit een probleem wordt richting komend weekend? Daar ga ik niet van uit. Anders krijgt hij een paar paracetamolletjes."

Jansen hoopte dat zijn ploeg bij Cluj hetzelfde niveau kon halen als tegen FC Utrecht, toen met 5-1 werd gewonnen. Dat lukte niet, ondanks dat de Alkmaarders een 0-1 overwinning boekten in Roemenië. "Nee, daar kun je heel kort en bondig over zijn: het is niet gelukt", stelt Jansen.

"In de eerste helft lukte het nog best redelijk om een goed niveau te halen", gaat hij verder. "De jongens hadden alleen onverwachts wat meer moeite met het veld. Het kabbelde al een beetje richting de rust en in de tweede helft werd het een vechtwedstrijd. Toen was het overleven."