'Kleine klachtjes' Ajacieden geen probleem richting PSV: 'Zo goed als verholpen'

'Kleine klachtjes' Ajacieden geen probleem richting PSV: 'Zo goed als verholpen'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 13:50vr 22-10-2021 om 13:50

Ajax is zo goed als schadevrij uit het duel met Borussia Dortmund gekomen, vertelt Erik ten Hag. Sommige spelers hadden last van lichte fysieke klachten, maar die zijn nu zo goed als verholpen.

Zondag staat de topper tegen PSV op het programma voor Ajax. De Eindhovenaren moeten Cody Gakpo en Noni Madueke mogelijk missen. Ten Hag krijgt op de persconferentie de vraag of hij wél over iedereen kan beschikken in die wedstrijd. "Ja", antwoordt de Ajax-coach. "Natuurlijk zijn er een paar kleine klachtjes na de wedstrijd tegen Borussia Dortmund, maar die zijn vandaag (vrijdag, red.) zo goed als verholpen."

Ten Hag denkt niet dat hij zijn spelers op scherp hoeft te zetten na de galavoorstelling tegen Borussia Dortmund. "Ik mag hopen van niet", stelt de Ajax-coach resoluut. "We hebben een groep die al het een en ander heeft meegemaakt. Een groot gedeelte van de groep weet hoe we hiermee om moeten gaan. Die spelers weten de rest daarin mee te nemen."

Donderdagavond keek Ten Hag ook naar het treffen tussen PSV en Monaco (1-2). De Oldenzaler heeft daar echter geen nieuwe informatie over PSV uit kunnen halen. "Niet specifiek", stelt hij. "Wij kennen PSV heel erg goed en zij kennen Ajax heel erg goed. We hebben veel tegen elkaar gespeeld, dus ik denk niet dat we grote geheimen voor elkaar hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws