Ten Hag kijkt naar Van de Beek: 'Ajax-spelers moeten keuze goed afwegen'

Ten Hag kijkt naar Van de Beek: 'Ajax-spelers moeten keuze goed afwegen'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 14:18vr 22-10-2021 om 14:18

Laatste update: vrijdag 22 oktober 2021 om 14:23vr 22-10-2021 om 14:23

Ajax-trainer Erik ten Hag is niet op de hoogte van de interesse van Newcastle United in Marc Overmars. Hij heeft daar niet met de directeur voetbalzaken over gesproken, maar beaamt dat zijn vertrek een aderlating zou zijn.

"Ik kan me Ajax moeilijk voorstellen zonder hem", zegt Ten Hag op de persconferentie. "De functie van technisch directeur is voor de lange termijn. Hij heeft de dingen hier een aantal jaar geleden in gang gezet vanuit een bepaalde visie. Hij heeft een structuur aangebracht en hij heeft hier de boel gemanaged. Het is gaan groeien. Ik denk dat het proces nog niet ten einde is. Het kan alleen nog maar verder groeien."

Ten Hag heeft zelf niets vernomen van Overmars over de interesse uit Noord-Engeland. "Nee. Ik denk ook niet dat hij iets voor me achterhoudt." De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij wijst op een passage in het jaarverslag van Ajax, waarin staat dat de voormalig linksbuiten over een opzegtermijn van drie maanden beschikt. Een vertrek zou dus geen probleem zijn. Ten Hag was daar niet van op de hoogte. "Dan moet ik het jaarverslag beter lezen."

Zelf wil de oefenmeester niet reageren op de vraag of hij een overstap naar Newcastle ziet zitten. "Met al dat soort geruchten, of mogelijkheden, ben ik niet bezig. Het is absoluut niet het moment daarvoor. We zijn als team aan het groeien in het seizoen. Ik verwacht van mijn spelers dat ze alleen daarmee bezig zijn. Dan moet de trainer ook het goede voorbeeld geven, en niet bezig zijn met andere dingen dan het elftal."

Transfers
Onder meer Antony wordt in verband gebracht met Europese topclubs. Spelers als Donny van de Beek en Hakim Ziyech gingen de Ajacieden voor, maar zij werden bij hun nieuwe club nog geen vaste waarde. Dat terwijl een WK voor de deur staat. "Ik denk wel dat ze dat zullen zien. Ze zullen de keuzes die ze maken heel goed moeten afwegen", stelt Ten Hag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws