Benzema ontloopt celstraf, maar advocaten boos: 'Een absurde straf'

Benzema ontloopt celstraf, maar advocaten boos: 'Een absurde straf'

22-10-2021 15:58
44

Karim Benzema hoeft niet langer te vrezen voor een gevangenisstraf. De Franse aanklager wil de sterspeler van Real Madrid een voorwaardelijke celstraf van tien maanden opleggen voor zijn rol in de sextape-affaire rond Mathieu Valbuena.

Daarnaast hangt Benzema een boete van 75.000 euro boven het hoofd. Hoewel de 33-jarige spits daarmee ontsnapt aan de gevangenis, balen zijn advocaten. Zij wilden vrijspraak. "Het is een absurde en onevenredige straf", zegt advocaat Sylvain Cormier in Franse media. "Hij kan niet veroordeeld worden voor iets dat hij niet heeft gedaan. De rechtbank moet zich niet laten leiden door het spektakel, maar zich richten op de feiten."

Cormier wijst bovendien op het voorbeeldige gedrag van Benzema binnen en buiten de lijnen. "Hij heeft in zijn hele carrière slechts drie gele kaarten gekregen. Daarnaast is hij één van de weinige Franse voetballers in het buitenland die belasting betaalt in Frankrijk."

Benzema wordt ervan verdacht zijn voormalig teamgenoot bij Les Bleus te hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die dreigden intieme beelden van Valbuena te verspreiden. Door de affaire verloor de aanvaller in 2015 zijn plek in het Franse elftal. In aanloop naar het EK van deze zomer maakte hij zijn rentree.

De rechter doet op 24 november uitspraak, zo melden Franse media.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie