'Nieuwe dreun voor PSV: Naast Madueke ook Gakpo afwezig in Amsterdam'

'Nieuwe dreun voor PSV: Naast Madueke ook Gakpo afwezig in Amsterdam'

22-10-2021 18:59 Laatste update: 19:06
219

PSV moet het in de topper van aanstaande zondag tegen Ajax doen zonder Cody Gakpo, weet Voetbal International. Onderzoek heeft vrijdag uitgewezen dat de aanvaller voorlopig langs de kant staat. Eerder werd al bekend dat ook Noni Madueke niet mee afreist naar Amsterdam.

Gakpo liep in het Europa League-duel met AS Monaco een enkelblessure op. De Oranje-international kwam na een kopduel verkeerd terecht. Door het kwetsuur dat de aanvaller opliep staat hij naar verwachting drie tot vier weken buitenspel.

Donderdagavond gaf Gakpo nog aan niet te weten of hij het duel met Ajax zou halen. "Daar kan ik nu nog niks over zeggen. We moeten het nog testen. Ik hoop dat ik het gewoon kan halen." Die hoop is nu na de uitslag van een MRI-scan vervlogen.

Als Gakpo daadwerkelijk drie tot vier weken aan de kant staat mist de PSV'er ook de duels met FC Twente, AS Monaco en Fortuna Sittard. Daarnaast komen de interlands in de WK-kwalificatie tegen Montenegro (13 november) en Noorwegen (16 november) in gevaar.