Willem II en Fortuna komen er niet uit en moeten genoegen nemen met een punt

22-10-2021 21:54
49

De ontmoeting tussen Willem II en Fortuna Sittard heeft geen winnaar opgeleverd. De Tricolores hadden het meeste recht op de zege, maar moesten accepteren dat één goede fase van de Limburgers genoeg was om een punt te verdienen: 1-1.

De regie werd vanaf minuut één in handen genomen door Willem II. De Tricolores speelden, gesteund door het eigen publiek, om een doelpunt te maken en dat kon niet van Fortuna gezegd worden. De Limburgers namen amper risico en de thuisploeg verdiende dan ook een voorsprong. Die kwam er echter niet.

Ché Nunnely en Kwasi Wriedt lieten namelijk een handvol kansen liggen en daardoor slaagde Fortuna erin om de rust te halen op 0-0. Dat bleek heel belangrijk te zijn, want de gasten uit Sittard begonnen uitstekend aan de tweede helft en testten de reflexen van Timon Wellenreuther. Die bleken uitstekend, maar niet genoeg om zijn doel schoon te houden.

Na een diepe bal van achteruit verscheen Tijjani Noslin namelijk voor de neus van de Willem II-goalie en de Fortunees rondde het klusje eenvoudig af, waardoor de Limburgers aan tien goede minuten genoeg hadden om een doelpunt te maken. Het Koning Willem II Stadion baalde, maar kon al snel weer opveren. Mats Köhlert stoomde over links door en vond met een knal de verre hoek.

Dat was voor de formatie van trainer Fred Grim het teken om met hervonden moed de weg naar voren te zoeken en alles op een winnende goal in te zetten. Die viel niet meer, omdat Yanick van Osch de Sittardse goal schoon wist te houden en omdat Zian Flemming aan de andere kant het vizier niet op scherp had staan. Willem II staat met dat ene puntje nu derde, maar kunnen later dit weekend gaan zakken. Fortuna is en blijft de nummer veertien.