'Ik kwam elke dag boos naar Ajax, want ik was reserve en miste mijn familie'

'Ik kwam elke dag boos naar Ajax, want ik was reserve en miste mijn familie'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 23:31vr 22-10-2021 om 23:31

Edson Álvarez kwam met een boos gevoel naar Ajax tijdens zijn periode als bankzitter. De Mexicaan, die is uitgegroeid tot één van de beste spelers van de regerend landskampioen, nam het trainer Erik ten Hag echter niet kwalijk.

Ten Hag besloot om Álvarez lang op de bank te houden en dat zat de verdediger annex middenvelder helemaal niet lekker. Toch vindt hij niet dat de oefenmeester schuld had aan zijn teleurstelling. "De trainer heeft me proberen te steunen toen ik niet speelde", vertelt hij in een groot interview met De Telegraaf.

Dat lukte de Tukker niet. "Dat voelde voor mij niet zo, omdat ik elke dag boos naar de club kwam", legt Álvarez uit. "Boos omdat ik reserve was, maar vooral boos omdat ik mijn familie moest missen. Inmiddels heb ik een hele goede relatie met de trainer."

De Mexicaan heeft het veel liever over zijn laatste anderhalf jaar bij Ajax. Hij krijgt veel lof voor zijn rol als verdedigende middenvelder. "Ik zit niet heel actief op social media, maar ik zie op Instagram wel heel veel mooie reacties. De meeste waarde hecht ik echter aan de manier waarop de fans in het stadion op mijn prestaties reageren door te zingen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws