Max op zijn hoede in aanloop richting Ajax-uit: 'Hij is een geweldige speler'

Max op zijn hoede in aanloop richting Ajax-uit: 'Hij is een geweldige speler'

23-10-2021 07:10
102

Voor Philipp Max wordt de topper tegen Ajax een goede graadmeter: de Duitse back van PSV moet Ajax-aanvaller Antony zien af te stoppen. Max, die in zijn carrière al tegenover Arjen Robben en Jadon Sancho stond, maakt zich er niet druk over.

"Antony is een geweldige speler. Hij was super bij de Spelen in Tokio en heeft zijn debuut voor Brazilië gemaakt", zo vertelt Max in gesprek met De Telegraaf. "Hij voert in hoog tempo prachtige bewegingen uit. Tegen zulke spelers kun je het niet alleen opnemen. Iemand met zoveel individuele klasse moet je als ploeg bespelen."

De laatste drie wedstrijden tegen Ajax verloor PSV niet. Twee keer werd er gelijkgespeeld, één keer gewonnen (in de strijd om de Johan Cruijff Schaal). "Dat kan alleen als je goed samenwerkt. We zullen Antony gezamenlijk onschadelijk moeten maken", aldus Max, die aan zijn tweede seizoen in het PSV-shirt bezig is. "Maar dat je al een paar keer tegen Ajax gespeeld hebt, maakt het beslist niet makkelijker. Je weet nu alleen wat er gaat komen en wordt niet meer zo gauw verrast."

De speelwijze van Ajax ligt PSV goed, zo denkt Max. "Pressing en snel omschakelen. Dat is onze grote kwaliteit. Als de tegenstander meevoetbalt, komen we in onze kracht te spelen", zo sluit de Duitser af.