AS: Barça wil 90 miljoen 'reserveren' en gaat vol voor handtekening Mbappé

AS: Barça wil 90 miljoen 'reserveren' en gaat vol voor handtekening Mbappé

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 07:43za 23-10-2021 om 07:43

FC Barcelona zit in de financiële problemen, maar denkt in de zomer van 2022 toch kans te kunnen maken op de handtekening van Kylian Mbappé. De Spaanse grootmacht ziet ruimte om het tekengeld van naar verluidt 90 miljoen euro te 'reserveren'.

Dat meldt Diario AS. De situatie van Mbappé bij Paris Saint-Germain is bekend: de Fransman beschikt over een aflopend contract, kon in de zomerse transferperiode naar Real Madrid, maar PSG weigerde om hieraan mee te werken. Alles wijst er daarom op dat Mbappé na dit seizoen transfervrij gaat vertrekken. Al is dat misschien niet naar De Koninklijke, maar naar Barcelona.

Los Culés kampten afgelopen voorjaar nog met een schuld van zo'n 1,35 miljard euro, waardoor de club zo goed als bankroet was. Althans, dat meldden algemeen directeur Ferran Reverter en voormalig presidentskandidaat Victor Font eerder al. Het was een van de redenen waarom Lionel Messi, die een absoluut topsalaris verdiende in Camp Nou, mocht vertrekken.

Barcelona verwacht in januari de gesprekken aan te kunnen gaan met Mbappé om het over de transferklapper te gaan hebben. De club heeft volgend seizoen meer ruimte in het salaris- en transferbudget, waardoor de komst van de Fransman mogelijk zou zijn. Naar verluidt gaat Barcelona contact zoeken met tussenpersoon Pini Zahavi, die in een eerder stadium betrokken was bij de transfer van Neymar van Barcelona naar PSG.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws