Van Ajax-Feyenoord naar Barça-Real: 'Ik schat de kansen fifty-fifty'

Van Ajax-Feyenoord naar Barça-Real: 'Ik schat de kansen fifty-fifty'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 08:30za 23-10-2021 om 08:30

Sergiño Dest kijkt uit naar El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid van aanstaande zondag. Voor de rechtsback is het de eerste Clásico met publiek op de tribunes. Hij schat de kansen in op fifty-fifty.

"Een vol Camp Nou of Bernabeu, daar kijk ik echt naar uit. Nog even geduld, maar dat er weer publiek zit, is al heel fijn", zo begint Dest in een interview met De Telegraaf. "Ik verheug me heel erg op de wedstrijd, want ik houd van grote wedstrijden waar veel druk op zit! Het is denk ik de mooiste clubwedstrijd ter wereld als het gaat om clubs uit één land. En als je daarin mag spelen, is dat prachtig."

Dest vergelijkt het treffen tussen Barcelona en Real met De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. "Ajax-Feyenoord is natuurlijk ook een heel mooie en grote wedstrijd. Maar als je kijkt hoe groot de belangstelling van fans over de hele wereld voor Barça-Real is, dan is die wedstrijd toch wel van een iets ander kaliber, denk ik."

Barcelona kent een matige start van het seizoen en moet alle zeilen bijzetten om mee te blijven doen om de titel. Te beginnen zondag, tegen de grote concurrent uit Madrid. "Ik denk dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben een goed team en de geblesseerden, zoals Ansu Fati en Kun Agüero, zijn op de weg terug. Dat maakt ons alleen maar sterker. Real heeft natuurlijk ook een goed elftal, met Karim Benzema op dit moment in grote vorm. Dus ik schat de kansen fifty-fifty", zo sluit Dest af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws