Benzema: 'Als je iets wil leren over een aanvaller, moet je naar R9 kijken'

Benzema: 'Als je iets wil leren over een aanvaller, moet je naar R9 kijken'

23-10-2021 13:39 Laatste update: 14:06
42

Karim Benzema geeft aan dat Ronaldo Lima zijn ultieme voorbeeld is geweest in zijn weg naar de top. Door O Fenômeno is de Fransman zo van het spelletje gaan houden.

In zijn jeugdige jaren keek Benzema vaak naar filmpjes van Ronaldo. "Dankzij hem ben ik de schaarbeweging gaan oefenen en ging ik zijn bewegingen nadoen", stelt hij in gesprek met ESPN. De Franse aanvaller beaamt dat hij twee idolen had: Ronaldo en Zinédine Zidane. "Maar Ronaldo heeft de positie van aanvaller radicaal veranderd."

Volgens Benzema heeft dat te maken met het feit dat Ronaldo over alle vaardigheden van een voetballer beschikte. "Hij is een complete aanvaller, een voorbeeld. Als je iets wil leren over een aanvaller, moet je naar R9 kijken", is Benzema lovend over de voormalig speler van onder meer Real Madrid en Internazionale. Benzema verleent Ronaldo dan ook voorrang boven alle andere (oud)-aanvallers. "Hij is de enige aanvaller die mij op de bank mag zetten", lacht hij. 

Benzema staat zondagmiddag met Real Madrid tegenover aartsrivaal FC Barcelona. De Fransman is huidig topscorer van La Liga, met negen goals uit acht duels. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie