Oppermachtig Chelsea speelt met Norwich en laat Krul zeven keer vissen

23-10-2021 15:19
35

Chelsea heeft de koppositie in de Premier League met verve verdedigd. The Blues waren op het eigen Stamford Bridge heer en meester tegen Norwich City, dat met een 7-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd.

Met Tim Krul onder de lat hoopte Norwich de nul zo lang mogelijk te houden in West-Londen, maar het kwam van een koude kermis thuis. Al na acht minuten schoot Mason Mount de bal vanaf de rand van het strafschopgebied knap in de verre hoek en tien minuten later verdubbelde Callum Hudson-Odoi de marge na een fraaie bal van achteruit van Mateo Kovacic.

Het was dus wel duidelijk dat de gasten weinig uitzicht op een resultaat zouden hebben en er goed aan deden om de schade beperkt te houden. Helaas voor Krul en de zijnen lukte ook dát niet, want nog voor de rust zette Reece James de 3-0 op de borden. In de tweede helft deed Ben Chilwell met zijn vierde goal in vier wedstrijden ook nog een duit in het zakje en maakte Max Aarons tot overmaat van ramp ook nog een eigen doelpunt.

Toen Ben Gibson drie minuten na de 5-0 met rood werd weggestuurd, vreesde Norwich voor een monsterscore. Dat viel uiteindelijk nog mee, want alleen Mason Mount maakte er nog twee en bepaalde de eindstand daarmee op 7-0. The Blues blijven dus koploper en kunnen rustig gaan kijken wat de concurrentie doet. Ze zullen blij zijn dat de nummers twee tot en met zeven dit weekend tegen elkaar spelen.