Markanday in 2018, tijdens een Youth League-duel met PSV

Alleen Markanday (Spurs) blij na afgang in Arnhem: 'Betekent veel, de eerste zijn'

Alleen Markanday (Spurs) blij na afgang in Arnhem: 'Betekent veel, de eerste zijn'

23-10-2021 16:25
7

Tottenham Hotspur blameerde zich donderdag in het Conference League-duel met Vitesse, maar Dilan Markanday zal het tripje naar Arnhem nooit vergeten. De twintigjarige aanvaller uit de eigen gelederen maakte zijn officiële Spurs-debuut.

'Niet het resultaat waar we op hoopten, maar voor mij is een droom uitgekomen', liet Markanday al weten via social media. De aanvaller is nu de eerste Brit met Indiase roots die het eerste van Tottenham Hotspur heeft gehaald. "Dat betekent heel veel voor me, om de eerste te zijn. Ik hoop dat het meer Aziatische voetballers inspireert om hun dromen na te jagen. Als je alles op alles zet, is alles mogelijk", voegt hij daaraan toe in gesprek met de clubkanalen.

Wedden

Meer odds

Markanday kon donderdag echter niets betekenen voor Tottenham, met Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer en Jacob Rasmussen tegenover zich: vlak na zijn entree moest hij toe zien hoe Maximilian Wittek aan de overkant de 1-0 eindstand vastlegde. "Het was lastig, om erin te komen en op te boksen tegen zulke fysiek sterke verdedigers. Maar ik heb gewoon geprobeerd om alles te geven en het team te helpen."