De Leeuw over eerste gesprek met 'legende' Schweinsteiger: 'Als een standbeeld'

De Leeuw over eerste gesprek met 'legende' Schweinsteiger: 'Als een standbeeld'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 16:58za 23-10-2021 om 16:58

Michael de Leeuw raakt niet uitgepraat over zijn tijd in de Verenigde Staten, waarin hij samenspeelde met Bastian Schweinsteiger. De nu 35 jaar oude spits van FC Groningen merkte bij Chicago Fire dat de Duitse prijzenpakker niet alleen een goede voetballer, maar ook een prettige teamgenoot was.

De Leeuw ging in 2016 in de Major League Soccer spelen, de inmiddels gestopte Schweinsteiger kwam één jaar later over van Manchester United. De twee spraken in het krachthonk voor het eerst met elkaar. "Ik keek naar hem zoals je naar een standbeeld kijkt", blikt De Leeuw terug in gesprek met ELF Voetbal. "Ik zag een grote voetballer. Een legende. Ik probeerde een normaal gesprek te voeren, geen idee meer waarover, maar weet nog wel dat het voelde alsof ik met een legende sprak."

De twee konden het vervolgens echter prima met elkaar vinden. Schweinsteiger bleek zich verdiept te hebben in de carrières van zijn nieuwe ploeggenoten. "Ik herinner me nog een gesprek over FC Groningen, dat hij al kende van Arjen Robben, met wie hij natuurlijk bij Bayern München lang heeft samengespeeld. We spraken ook weleens over het Nederlands voetbal. Hij was heel geïnteresseerd in anderen."

De 121-voudig international van Duitsland bleek bovendien in staat om Chicago Fire bij de hand te nemen: de hekkensluiter van het daaraan voorafgaande MLS-seizoen draaide één jaar later in de top van de competitie mee, met Schweinsteiger centraal achterin. "Met Bastian en Johan Kappelhof centraal achterin en aanvoerder Dax McCarty ervoor op het middenveld hadden we een driehoek met veel voetbalintelligentie. Daardoor konden we altijd onder de druk uit spelen. Bastian had de touwtjes in handen in het veld. Hij stuurde iedereen aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws