Roda verliest van Emmen na onbegrijpelijk eigen doelpunt van Marzo

23-10-2021 18:24
74

FC Emmen mag drie zeer belangrijke punten bijschrijven in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Roda JC won de ploeg van trainer Dick Lukkien met 1-2. Stefano Marzo was de schlemiel aan Roda-zijde met een bijzonder eigen doelpunt.

Emmen kende een goede start in Kerkrade en kwam al na acht minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Jari Vlak maakte de eerste treffer van de wedstrijd. Lang genieten van de voorsprong kon de uitploeg echter niet: drie minuten later stond het namelijk alweer gelijk. Dylan Vente zorgde voor grote vreugde in het Parkstad Limburg Stadion.

Het spel ging in de eerste helft gelijk op. Vanuit het niets kwam Emmen weer op voorsprong na 35 minuten spelen. Roda-verdediger Marzo probeerde een voorzet naast het eigen doel te koppen, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Via de binnenkant van de paal viel de bal achter een kansloze Rody de Boer: 1-2.

Tot overmaat van ramp stond deze stand ook na ruim negentig minuten spelen nog op het scorebord. Vente kreeg de kans om zijn tweede van de wedstrijd te maken, maar liet dat na. Hij raakte oog in oog met Emmen-keeper Michael Brouwer de paal.

Door de overwinning blijft Emmen vierde in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg staat op 22 punten na 12 wedstrijden. Roda blijft steken op plaats 7 met 18 punten.