LIVE-discussie: kans voor Beugelsdijk en twee nieuwe linksbacks bij RKC-Sparta

LIVE-discussie: kans voor Beugelsdijk en twee nieuwe linksbacks bij RKC-Sparta

23-10-2021 20:45
5

De derde en laatste Eredivisie-wedstrijd van de zaterdagavond gaat tussen RKC Waalwijk en Sparta. De nummers vijftien en zeventien van de Eredivisie staan allebei op zeven punten en kunnen de punten goed gebruiken, om afstand te nemen van de onderste plekken.

RKC-trainer Joseph Oosting probeert het na de verrassende 2-2 tegen Feyenoord opnieuw met drie centrale verdedigers, maar voert één wijziging in zijn opstelling door. Alexander Büttner was er in De Kuip niet bij, maar keert terug als linksback, ten koste van Luuk Wouters.

Sparta heeft al een kelderkraker achter de rug, tegen het teleurstellend presterende FC Groningen. De Kasteelclub heeft alleen in de achterhoede twee wijzigingen doorgevoerd. Mica Pinto heeft zijn schorsing uitgezeten en keert terug als linksback, waardoor landgenoot Laurent Jans naar de andere flank verhuist, om de afwezige Dirk Abels te vervangen. Tussen hen in staan Bart Vriends en Tom Beugelsdijk, die Michaël Heylen naar de bank verwijst.

De opstellingen
RKC Waalwijk: Vaessen; Meulensteen, Touba, Van den Buijs; Gaari, Anita, El Bouchataoui, Büttner; Odgaard, Kramer, Bakari.
Sparta: Okoye; Jans, Vriends, Beugelsdijk, Pinto; Mijnans, Osman, Smeets, Auassar, Van Crooij; Thy.