Schalke wint met vier oude Eredivisie-bekenden: goal én twee assists voor Ouwejan

23-10-2021 23:55 Laatste update: 24-10-2021 12:59
13

Schalke 04 mocht zaterdagavond na maandenlange rampspoed eindelijk weer eens voor een volle Veltins-Arena spelen en maakte er een feestavond van. Thomas Ouwejan was met één treffer en twee assists tegen Dynamo Dresden de absolute blikvanger bij Die Königsblauwen.

Schalke had vijf zeges in zijn laatste zes Tweede Bundesliga-duels geboekt en zat zaterdagavond ook snel weer op het juiste spoor. Ouwejan maakte na twintig minuten met enig fortuin de openingstreffer. Tegenstander Robin Becker wilde wegwerken, maar de bal caramboleerde via de AZ-huurling achter doelman Kevin Broll: 1-0.

Die stand stond twaalf minuten voor tijd nog steeds op de borden, maar Schalke nam in de slotfase definitief afstand. Ouwejan zorgde met een hoekschop en een vrije trap voor zijn vijfde en zesde assist van het seizoen: Marius Bülter en Marcin Kaminski kopten de 2-0 en de 3-0 voor de gevallen grootmacht binnen.

Schalke – dat met Martin Fraisl (ADO Den Haag), Ko Itakura (FC Groningen) en Victor Pálsson over nog een handvol oude Eredivisie-bekenden beschikt – ligt vooralsnog op koers om na één jaar weer terug te keren in de Bundesliga. De ploeg van Dimitrios Grammozis heeft na elf wedstrijden 22 punten: evenveel als koploper Sankt Pauli, dat nog wel één wedstrijd tegoed heeft.