Koeman duidelijk: 'Op straat zie ik niet terug wat er soms geschreven wordt'

Koeman duidelijk: 'Op straat zie ik niet terug wat er soms geschreven wordt'

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 12:20zo 24-10-2021 om 12:20

Ronald Koeman merkt dat er onder de fans van FC Barcelona begrip is voor de moeilijke situatie waarin de club zich bevindt. De Catalanen hebben het sportief zwaar en zitten niet op hetzelfde niveau als een aantal jaar geleden.

In gesprek met Ziggo Sport wordt Koeman ermee geconfronteerd dat Barça dit seizoen de Champions League niet zal winnen. "Het kost moeite om dat te accepteren, dat is wel duidelijk", stelt de Nederlandse oefenmeester. "Dat merk je ook wel in de media. Ze verwachten nog steeds dat we voor alles meedoen."

"Dit is natuurlijk wel Barcelona, dus je moet ook niet te makkelijk zeggen: We zijn aan het verjongen, dus we hebben tijd nodig", gaat Koeman verder. "Uiteindelijk moet je wedstrijden winnen en prestaties leveren met de mogelijkheden die er zijn. Je moet bijvoorbeeld doorgaan in de Champions League in een poule met Bayern München, Benfica en Dinamo Kiev."

Koeman merkt dat de Barça-aanhang begrip heeft voor de sportieve situatie van Barcelona, in tegenstelling tot de Spaanse pers. "Op straat zie ik niet terug wat er soms geschreven wordt. Er zijn heel veel mensen die begrip hebben. Ik denk ook dat je dat merkt in het stadion met de reacties van het publiek. Ook in mindere wedstrijden steunden ze het team. Ik zeg altijd: voetbalmensen begrijpen de situatie waarin Barça zit, maar alle andere mensen die erover schrijven of praten niet. De krantjes moeten ook vol."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws