NEC gaat mogelijk weer in leeg stadion spelen: Dit ziet er niet goed uit

NEC gaat mogelijk weer in leeg stadion spelen: "Dit ziet er niet goed uit"

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 12:40zo 24-10-2021 om 12:40

NEC-directeur Wilco van Schaik heeft een update gegeven rondom de situatie van De Goffert. De kans is aanwezig dat de Nijmegenaren hun komende thuiswedstrijden in een leeg stadion gaan spelen.

Vorige week zakte een deel van het uitvak in elkaar in De Goffert. Om die reden werd het stadion tijdelijk gesloten en mogen er nu geen supporters op de tribune zitten. NEC heeft momenteel nog geen duidelijkheid over hoe en waar de komende thuisduels worden afgewerkt, vertelt Van Schaik bij ESPN. "Ik heb nog geen stadion gevonden waarin we kunnen voetballen, dat de kosten kan dragen voor ons en waarbij de overheid meewerkt."

"Zoals het er nu uitziet, hopen we ook de mogelijkheid te hebben om te spelen zonder publiek in De Goffert, hoe erg dat ook is. Daar zijn we over bezig met de KNVB en ESPN", onthult Van Schaik vervolgens. Het zou een nieuwe financiële klap betekenen voor NEC. "We hebben al twee slechte jaren achter de rug met corona. Dit ziet er niet goed uit."

NEC heeft ook de mogelijkheid om twee wedstrijden uitstel te vragen voor het vinden van een tijdelijk onderkomen. Dat heeft echter niet de voorkeur in Nijmegen. "Dat zou van de week nog kunnen gebeuren, als het geen optie is om in De Goffert te spelen. Onze technische mensen willen alleen in het ritme blijven, want anders moet je dat weer inhalen."

Momenteel wordt de veiligheid in De Goffert getest. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet binnen. "Nee, nog niet", stelt Van Schaik. "Ze verrichten wel elke dag metingen door heel het stadion. We verwachten daar binnen twee tot vier weken de eerste resultaten van te krijgen. Daar hopen we dan ook verder mee te kunnen, zodat we het stadion voor een deel of voor de helft kunnen vullen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws