'Douvikas heeft gevraagd of hij een sleutel van het trainingscomplex mocht hebben'

'Douvikas heeft gevraagd of hij een sleutel van het trainingscomplex mocht hebben'

24-10-2021 13:18
55

FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas is gedreven om het maximale uit zichzelf te halen. De Griekse aanvaller wilde zelfs de sleutel van het Utrecht-trainingscomplex hebben, zodat hij in de avond door kan trainen.

In een uitgebreid interview met Voetbal International deelt Douvikas zijn vaste ritme. "Rusten, trainen, rusten, slapen en weer trainen", vertelt hij. "Of ik het erg vind alleen te zijn in Nederland? Nee, eigenlijk wel lekker."

Technisch directeur Jordy Zuidam is onder de indruk van Douvikas. "Rick Kruys (assistent-trainer, red.) vroeg hoe hoog de plafonds eigenlijk waren. De spelers deden sprongtesten en Douvikas sprong bijna het plafond eruit. Bizar! Ook heeft hij gevraagd om een sleutel van het trainingscomplex. Als de selectie er niet is, gaat alles hier op slot. Maar Tasos wil ook ’s avonds de gym in kunnen..."

Utrecht haalde Douvikas afgelopen zomer van Griekenland naar Nederland. De vijfvoudig international was tot dusver goed voor vier goals en één assist in tien Eredivisie-duels.