NEC wint nipt op bezoek bij FC Twente door flinke fout van Pröpper

24-10-2021 14:07
95

NEC heeft een overwinning geboekt op FC Twente. Door een grote fout van Robin Pröpper kon invaller Javier Vet de winnende treffer maken.

In de eerste helft kwamen Twente en NEC allebei matig voor de dag. De twee ploegen wisten amper tot kansen te komen. Op slag van rust leek Twente verder te moeten met tien man, maar scheidsrechter Kevin Blom en de VAR spaarden Giovanni Troupée na een stevige overtreding.

De tweede helft zorgde voor een stuk meer vermaak in De Grolsch Veste. Na vijftig minuten spelen zette Elayis Tavsan de bezoekers op voorsprong, door de bal in de rebound achter doelman Lars Unnerstall te werken. Het antwoord van Twente liet niet lang op zich wachten. Virgil Misidjan, die na de rust het veld betrad, maakte een fraaie goal: 1-1.

Na de gelijkmaker bloedde de wedstrijd weer enigszins dood. Het leek erop dat beide ploegen genoegen namen met een gelijkspel, maar Pröpper deed NEC de winnende treffer cadeau. Vlakbij zijn eigen zestien verloor de stopper knullig de bal, waarna Vet koel de 1-2 maakte.

Daardoor neemt NEC de drie punten mee naar Nijmegen. De ploeg van trainer Rogier Meijer klimt daardoor naar de achtste plek in de Eredivisie. Twente staat één plekje hoger.