Vitesse gaat in blessuretijd verrassend onderuit tegen Go Ahead Eagles

24-10-2021 16:25
57

Vitesse heeft de knappe overwinning op Tottenham Hotspur in de Conference League geen goed vervolg kunnen geven. Thuis tegen Go Ahead Eagles werd een teleurstellende 1-2 nederlaag geleden.

Met de overwinning op Tottenham nog in de benen werd de jacht op de openingsgoal geopend. Die viel al na drie minuten. Een handsbal van Go Ahead in het strafschopgebied werd door scheidsrechter Dennis Higler niet als strafschop beoordeeld, maar op advies van de VAR ging de bal alsnog op de stip. Loïs Openda bezorgde Vitesse een droomstart: 1-0.

Vitesse kakte wat in, maar kwam via Eli Dasa wel bijna op 2-0. Kort daarna verzuimde Go Ahead meerdere keren om gelijk te maken in Arnhem. Marc Cardona kreeg de bal niet in het doel en Iñigo Córdoba schoot in het zijnet. Vitesse had niet meer het niveau van de eerste twintig minuten, terwijl Go Ahead steeds dreigender werd.

Een opwindend begin van de tweede helft leverde één goal op. Vitesse miste twee kansen (Yann Gboho en Oussama Darfalou), daarna kreeg Go Ahead via Cordoba (na een fout van Matusz Bero) de verdiende gelijkmaker.

Vitesse, dat dit seizoen pas tien keer scoorde, speelde de gehele tweede helft matig en daardoor had Go Ahead weinig moeite om overeind te blijven. Een door Baden Frederiksen geclaimde strafschop werd door Higler niet gegeven. Aan de andere kant legde de scheidsrechter de bal wél op de stip. Vitesse-doelman Markus Schubert kwam wild uit en vloerde Bas Kuipers, waarna Luuk Brouwers Go Ahead de zege binnensleepte.